Analogni autoportret / digitalni autoportret | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Analogni autoportret / digitalni autoportret

U četvrtak, 11. kolovoza, u 21 sat, u novigradskoj Galeriji Rigo, održat će se otvorenje izložbe Fedora Vučemilovića.

11.08.2011 - 11.09.2011 , Pula - Galerija Rigo
  • A
  • +
  • -
Riječ je o fotografskoj instalaciji kojom autor preispituje sam medij fotografije koristeći se pritom vlastitim autoportretom – "analognim", izvorno nastalim 1979. i "digitalnim", nastalim 2011. godine.  

Mijene koje su zahvatile medij fotografije, ali i autora u vremenskom intervalu dugom više od tridesetak godina izviru na jasan i elementaran način kroz dva predimenzionirana fotografska zapisa čija je uloga dvojaka - sučeljavanje različitosti i promjena uzrokovanih protokom vremena, ali i dokazivanje  kontinuiteta i autentičnosti koje to isto vrijeme ne može izbrisati.
 
Fedor Vučemilović rođen je u Splitu 1956. godine. Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti, Odsjek kamere, u Zagrebu. Od 1975. do 1978. bio je član Grupe šestorice autora s kojom je organizirao izložbe-akcije i osnovao časopis-katalog Maj 75. U svom umjetničkom radu, Vučemilović uglavnom koristi fotografiju, video i film. Predaje fotografiju na Akademiji primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Živi i radi u Zagrebu i Rijeci. 

Više informacija potražite ovdje

 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 09.08.2011