Anarhističke intervencije u Barceloni | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Anarhističke intervencije u Barceloni

Sudionik okupacija jedne od kvartovskih skupština u Barceloni govorit će o sukobima od rujna 2010. godine.

06.12.2011 , Zagreb - AKC Medika
  • A
  • +
  • -
Gost će dati uvid u sukobe koji se odvijaju od generalnog štrajka održanog tijekom rujna 2010. i siječnja 2011, nakon čega su nastale prve kvartovske skupštine, pa sve do početka masovnih okupacija 15. svibnja koje su se posljedično vratile u kvartove i pretvorile skupštine u širu i raznovrsniju pojavu.

Pojasnit će odnose između pokreta Indignado, kvartovskih skupština, okupacija bolnica i drugih sukoba, fokusirajući se pri tom na važnosti anarhističkih intervencija u Barceloni koje su spriječile dominaciju socijaldemokratskih opcija i pomogle da se ovaj pokret otvori revolucionarnijim opcijama koje se nastavljaju radikalizirati i širiti.

Zašto je takozvani pokret Indignado u Barceloni sve više antiautoritaran, te zašto napušta vrijednosti pacifizma i demokracije? Kako je pokret Prava demokracija sada pokušao raskinuti sa sukobima iz prošlosti i zbog čega se to nije dogodilo u Barceloni? Koje su trenutne slabosti i ograničenja pred kojima se nalaze anarhisti koji interveniraju u ovom društvenom pokretu?

Odgovore na ova pitanja potražite u infoshopu Pippilotta u utorak, 6. prosinca u 18 sati.

 


Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 04.12.2011