Anastatica | kulturpunkt

Anastatica

Treći program Participativne Pogonove sezone 2020 donosi glazbeno iskustvo temeljeno na dualizmu čovjeka i generativnog algoritma, autora Antonia Pošćića i Gordana Krekovića.

  • A
  • +
  • -

Intrigantna težnja za apsolutnom automatizacijom u postdigitalnoj današnjici dovodi do dualizma između čovjeka s jedne strane te algoritamskih, autonomnih i generativnih procesa s druge strane. Taj je dualizam često sasvim nevidljiv jer čovjek dobiva već formirane izbore koji stvaraju privid mogućnosti djelovanja u stvarnosno limitiranoj domeni. Izostaje direktno suočavanje pod cijenu čovjekove podčinjenosti vlastitim alatima i tehnologijama. No, kada se suočavanje dogodi, povlači raznolike manifestacije: od suradnje koja nadgrađuje čovjekove mogućnosti do degradirajućeg nesklada. “Anastatica” je glazbeno iskustvo koje nastaje u stvarnom vremenu na temelju odnosa čovjeka i generativnog algoritma.

Izvedba je najavljena za 4. srpnja u 19 sati u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo.

Program se izvodi u sklopu Participativne Pogonove sezone 2020. i dio je projekta "Svi za Pogon - Pogon za sve!" sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 24.06.2020