Angažirano stvaralaštvo | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Angažirano stvaralaštvo

U zagrebačkom net.kulturnom klubu MaMa bit će održana radionica posvećana izradi objekata na napuhavanje.

26.03.2014 - 31.03.2014 , Zagreb - net.kulturni klub mama
  • A
  • +
  • -

Unutar projekta Angažirano stvaralaštvo koji organiziraju ULUPUH i UMAS, u zagrebačkom klubu MaMa od 26. do 31. ožujka bit će održano predavanje i praktična vikend radionica izrade objekata na napuhavanje tzv. inflatables

"Kao umjetnici i aktivisti, kombiniramo umjetničku imaginaciju i intervencionizam direktne akcije kako bi istražili nove instrumente kreativnog otpora. Jedan od takvih instrumenata su objekti za napuhavanje (inflatables) kao multifunkcijski rekviziti za prosvjede i aktivizam. Objekti na napuhavanje nosioci su poruka prosvjeda u medijima, DIY etike, radikalnih stavova presvučenih šarenim humorom", stoji u najavi radionice.

Radionica Angažiranog stvaralaštva započet će s dvosatnom prezentacijom Željka Blaćea i Artúra van Balena te diskusijom o plodnim preklapanjima umjetnosti, aktivizma i objekata na napuhavanje kao instrumenata za prosvjede i aktivizam. Nakon prezentacije slijedi dvo i pol dnevna radionica fokusirana na konstrukciju objekata na napuhavanje koji se mogu koristiti za queer intervencije.

Radionica će se baviti tehničkim aspektom izrade objekata na napuhavanje. Osmišljene kao low-tech i malog budžeta, tehnike koje će biti predstavljene idealne su za repliciranje i izradu budućih objekata na napuhavanje. Treći dio radionice bavit će se intervencijama u javnom prostoru te načinima kako koristiti objekte ne napuhavanje kao instrumente za kreativne spektakle za masovne medije. Radionica se održava na engleskom i hrvatskom jeziku.

Program se realizira uz podršku udruga: qSPORT, Multimedijalnog instituta i Zelene Akcije, te potporu Ministarstva kulture RH.

Raspored radionice možete pronaći ovdje.

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 26.03.2014