Angažiranost kratke forme | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Angažiranost kratke forme

U Puli se održava predstavljanje programa završenog prvog izdanja festivala dokumentarnog filma Shpeena DOX.

24.09.2015 - 25.09.2015 , Pula - Dnevni boravak DC-a Rojc

FOTO: Alex

  • A
  • +
  • -

U četvrtak i petak, 24. i 25. rujna, u Dnevnom boravku DC-a Rojc bit će predstavljen program festivala dokumentarnog filma Shpeena DOX-a,  koji se prvi put održao ovog srpnja na poznatoj Špini u Labinu. Program se sastoji od dokumentarnih filmova mladih europskih autora, a odabir je bio  usmjeren prema filmovima angažiranog karaktera.

U dva dana Shpeena DOX-a u Dnevnom boravku, pulskoj će publici biti predstavljeno pet filmova po odabiru selektora. U četvrtak će biti održane projekcija filmova Giovanni i balet na vodi (17') i Kaj pa Mojca (80'), dok je petak rezerviran za Surfing the waste (17'), Slijepa ljubav (30') i Napuštajući Kraljevu uvalu (78'). Više o filmovima možete pronaći ovdje

 Osim samih filmova, u četvrtak će biti predstavljena i ekipa Shpeena DOX-a koju čini tim mladih ljudi koji su se volonterski i entuzijastično uhvatili u koštac s organizacijom; od početne ideje Ane Tavić, izbora vrhunskih filmova Biance Dagostin, grafičkog dizajna Nevena Zulijanija te Renate Kiršić koja je svojim bogatim iskustvom projektnog voditelja bila asistentica na projektu. 

 
Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 23.09.2015