Antičke filmske večeri | kulturpunkt

Najave Filmske večeri

<

Antičke filmske večeri

Program trećeg izdanja Antičkih filmskih večeri nudi projekcije nagrađivanih filmova, predavanja, radionice i dodatni edukativni sadržaj.

03.07.2015 - 16.07.2015 , Vinkovci - Lapidarij Gradskog muzeja

FOTO: El Zoid

Prva polovica srpnja u znaku je trećeg po redu izdanja Antičkih filmskih večeri koje u Lapidarij Gradskog muzeja Vinkovci donose osam projekcija filmova nagrađivanih Oscarima, ali i na velikim filmskim festivalima u Cannesu, Veneciji, Sarajevu, Berlinu. Divlje priče, Pogled tišine, Citizen Four Potrošeni samo su dio dokumentarnog i igranog filmskog programa koji će kroz dva tjedna okupiti filmofile u prekrasnom ambijentu vinkovačkog Lapidarija, popraćenog predavanjima, filmskim kvizom, likovnim radionicama za djecu i društvenim igrama. 

Film, kao jedan od najvažnijih suvremenih medija oduvijek je imao trostruku funkciju: informativnu, obrazovnu i zabavnu. S prolaskom vremena film je postao njegov čuvar – pokretne slike zauvijek su sačuvale ljude, događaje, običaje i kulturu. Upravo zato je Udruga ljubitelja filma RARE 2013. godine pokrenula multimedijalni projekt Antičke filmske večeri.

Projekt iznad svega poštuje, potiče i revalorizira kulturnu baštinu lokalne zajednice. Populariziranje i upoznavanje lokalne zajednice s muzejskim aktivnostima kroz popularne sadržaje, povezivanje tradicije sa novom kulturom življenja i novim tehnologijama svakako doprinosi otvaranju ove sredine i njenom povezivanju s drugim sredinama u Hrvatskoj, ali i susjednim zemljama.

Detaljan program događanja možete pronaći ovdje.

Događanje će biti održano od 3. do 16. srpnja u Lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 17.06.2015