Antifa Fest | kulturpunkt

Najave Festival

<

Antifa Fest

Posjetitelji će imati priliku čuti četiri predavanja, pogledati nekoliko videoprojekcija, predstavu i izložbu, dok će u glazbenom dijelu programa u dvije večeri nastupiti šest DIY bendova

07.11.2013 - 10.11.2013 , Pula - Bivša vojarna Karlo Rojc
  • A
  • +
  • -

Ovogodišnje jubilarno, deseto izdanje Antifa Festa bit će održano u društvenom centru Rojc, od 7. do 9. studenog. I ove godine udruga Monteparadiso pripremila je bogat program podijeljen u dva dijela. Posjetitelji će u edukativnom dijelu programa imati priliku čuti četiri predavanja, pogledati nekoliko videoprojekcija, predstavu i izložbu koje se dotiču aktualnih tema, dok će u glazbenom dijelu programa u dvije večeri nastupiti šest DIY bendova. 

Antifa Fest bit će otvoren uz izložbu ilustracija i crteža Nadana Sarvana, studenta prve godine diplomskog studija krajobrazne arhitekture u Zagrebu, a nastavit će se projekcijom dokumentarnog filma o Ivanu Khutoskoiju, koji je ubijen u studenome 2009. godine u Moskvi. Nakon filma slijedi party otvaranja uz slušaonicu kompilacija Tribute To What We Feel te Zajednička borba AFANS-a.

Na festivalu će biti prikazani i filmovi Bože čuvaj Le Zbor, dokumentarni film autorica Dalije Pintarić i Lore Šuljić, Squat Wars, dokumentarni film Jana Hanuša o povijesti skvoterskog pokretu u Pragu, te Antifa Fight Talk, dokumentarni film o povijesti militantnih antifašističkih skupina i njihovoj borbi u Velikoj Britaniji od 1936. godine do 1990-ih godina.

Predavanja će održati Dean Cukon, o nizu spinova i stereotipa kojima nas suvremeni mediji zatrpavaju odvlačeći nam fokus od nas samih, Jelena Čaušević, o uličnom rodno uvjetovanom uznemiravanju, te Emil Jurcan, o "istarskom mikrofašizmu".

Okrugli stol o LGBT aktivizmu moderirat će Patrik Lazić, voditelj društveno odgovornog kazališta i dramske skupine Korak te redatelj desetak kazališnih predstava o temama holokausta, napuštene djece, djece iz popravnih domova, homofobije. U subotu, 9. studenog, bit će izvedena predstava Iskorak.

U glazbenom dijelu programa nastupaju bendovi 6xBx, Slander, Pasi, Treaviit, White Stain i Socijalna Služba.

Više informacija o Antifa Festu možete pronaći na blogu Monteparadisa.


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 04.11.2013