Aplauz ne plaća stanarinu | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Aplauz ne plaća stanarinu

Radionica o radnim uvjetima u kulturi namijenjena je mladim umjetnicima_ama i kulturnim radnicama_ima, a održat će se tijekom tri vikenda u svibnju.

ROK: 18.04.2021
  • A
  • +
  • -

Udruga BLOK poziva na prijave za radionicu posvećenu temi radnih uvjeta mladih u polju kulture. Radionica će se baviti odnosom umjetnosti i rada, radničkim pravima, pitanjem prekarnosti odnosno nesigurnih oblika rada, radnim i egzistencijalnim uvjetima umjetnika i kulturnih radnica iz različitih disciplina, s posebnim fokusom na specifičnu poziciju mladih.

Radionica je namijenjena mladim umjetnicima_ama svih disciplina i kulturnim radnicama, bez obzira na stupanj obrazovanja, između 20 i 30 godina starosti. Besplatna je, a održava se u Zagrebu tijekom tri vikenda od 14. do 29. svibnja. Prva dva vikenda strukturirana su kao dvodnevne sesije (petak 15 – 20h i subota 11 – 16h), dok je za treći vikend predviđen zajednički jednodnevni odlazak u Rijeku. Program će biti održan uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

S obzirom na epidemiološke okolnosti, maksimalan broj polaznika_ca je 15 osoba. Zbog ovog ograničenja, osnovni kriterij odabira polaznika_ca bit će motivacija, mogućnost redovnog pohađanja programa te spremnost na aktivno sudjelovanje u zajedničkom radu.

Prijava treba sadržavati: ime i prezime, datum rođenja, obrazovanje (formalno i neformalno), kraće motivacijsko pismo (do dvije kartice) te životopis u Europass formatu. Program potražite ovdje.

Prijave se šalju putem maila. Poruku je potrebno nasloviti "Prijava na radionicu".

Rok za prijavu je do 18. travnja.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 08.04.2021