Apoteoza prostora mišljenja | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Apoteoza prostora mišljenja

Putujuća manifestacija grupe autora okupljenih oko festivala Sedam dana stvaranja svoje će osmo izdanje doživjeti u Zagrebu.

02.05.2017 - 06.05.2017 , Zagreb - Greta
  • A
  • +
  • -

Multimedijalna izložba Osmi dan u organizaciji udruga Veliki mali čovjek i MIG održat će se 2. svibnja u galeriji Greta s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Osmi dan, putujuća manifestacija grupe autora okupljenih u 7DS-sistem, svoje će osmo izdanje doživjeti u Zagrebu. Umjetnici koji sudjeluju na pazinskom festivalu Sedam dana stvaranja predstavit će neke od svojih recentnih radova, od fotografije i kolaža pa sve do performansa.

Manifestacija je dosad održana u Pazinu, Poreču, Puli, Rijeci i Zagrebu, a kroz nju se predstavilo više od četrdeset autora poput Svena Stilinovića, Davora Sanvicentija, Željka Bobanovića, Josipa Pina Ivančića, Darka Brajkovića, Ide Skoko, Valtera Černeke, Noela Šurana, Davida Belasa, Andreja Zbašnika i drugih.

Iako performans pruža možda najbolji uvid u svijet 7DS-sistema (do sad ih je na festivalu izvedeno preko stotinu!), umjetnički se rad ove grupe autora proteže kroz sve medije, a karakterizira ga neprestana potraga za slobodom izričaja.

Stari i novi autori ovoga pomalo začudnog kolektiva u Greti će svoje radove predstaviti pod zajedničkim nazivnikom tematske cjeline Apoteoza prostora mišljenja koju 7DS-sistem postavlja kao vodilju u svom trenutnom djelovanju.

Atmosfera koja uvijek iznova oduševljava publiku festivala Sedam dana stvaranja tako se nakratko seli u Zagreb u svom koncentriranom obliku. Ako dodamo da je festival nedavno prepoznalo i Europsko udruženje festivala dodijelivši mu europsku oznaku izvrsnosti, novo izdanje Osmog dana čini se kao uvertira u veoma plodno razdoblje 7DS-sistema.

Izložba je otvorena do 6. svibnja.
Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 01.05.2017