ARAC Art Residency | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

ARAC Art Residency

Rumunjsko udruženje suvremene umjetnosti (ARAC) nudi priliku rezidencije i produkcije umjetničkog rada za izložbu u Bukureštu.

ROK: 31.08.2021
  • A
  • +
  • -

Rumunjsko udruženje suvremene umjetnosti (ARAC) poziva na prijavu na rezidencijalni boravak u duljini od šest tjedana i produkciju umjetničkog rada za izložbu u Bukureštu. Teme ovogodišnje rezidencije i programa u cjelini usredotočene su na klimatske promjene, migracije i razvoj tehnologije. Podnositelji prijava pozivaju se da daju prijedloge projekata na jednu od tri navedene teme.

Rezidencija je otvorena za umjetnike bilo koje dobi, spola, rase ili nacionalnosti, koji rade u bilo kojem mediju suvremene umjetnosti. Uspješni kandidat ili kandidatkinja boravit će i raditi u Bukureštu šest tjedana. Na kraju razdoblja umjetničke rezidencije, umjetnik_ca će prikazati novoproducirane radove nastale tijekom boravka na izložbi u galeriji Anca Poterasu te predstaviti projekt na manifestaciji Insomnia Night. Umjetnička rezidencija održat će se u listopadu i studenom 2021., a rezultirajuća izložba bit će otvorena u studenom 2021. (konačni datumi bit će dogovoreni s rezidentom_icom).

Kandidati bi trebali tečno govoriti engleski i biti fleksibilni u interakciji i uključivanju u dijalog s lokalnom umjetničkom zajednicom i timom ARAC-a. Rezidencija će se odvijati u Bukureštu, u prostorima ARAC-a, u ulici Plantelor 58 u prostorijama gostionice iz 19. stoljeća, u blizini stare gradske jezgre Bukurešta i na 5 minuta hoda do galerije Anca Poterasu.

U rezidenciju su uključeni privatni smještaj u namještenoj sobi od 25m2, s wifi-jem, vlastitom kupaonicom i kuhinjskim prostorom, osobna stipendija od približno 1900 eura (9350 RON) za troškove života i putovanja (što znači da je dvosmjerna zrakoplovna karta do Bukurešta uključena u ovu naknadu), troškovi umjetničke produkcije za nova djela i postavljanje završne izložbe.

Kako bi se prijavili za ARAC ART & RESIDENCY, kandidati trebaju dostaviti sljedeće dokumente na engleskom jeziku:
1. ažurirani životopis/ životopis;
2. sveobuhvatni portfolio (A4, PDF format, ne više od 10 Mb; video radovi ili dokumentacija u AVI, WMV ili QuickTime formatu trebaju biti do 500 MB ukupno; koristiti besplatne alate za prijenos i preuzimanje dokumenata poput Dropbox.com ili Wetransfer.com);
3. projektni prijedlog za šestotjedni boravak u Rumunjskoj.

Sav materijal treba biti poslan na mail.

Rok je 31. kolovoz.

Uspješni prijavitelji bit će obaviješteni najkasnije do 10. rujna 2021. godine. Za upite u vezi programa, pošaljite upit na mail.

ARAC Art & Residency ima za cilj upoznati međunarodne umjetnike i kustose s rumunjskim kulturnim okruženjem. Tijekom dvogodišnjeg programa, koji počinje 2020., projekt sadržava umjetničke rezidencije, izložbe, događaje i razgovore usredotočene na video i performanse. Više o rezidenciji i projektu potražite na linku.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 17.08.2021