Arhiv urbanističke modernizacije | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Arhiv urbanističke modernizacije

Ambijentalna instalacija Bez naziva (Arhiv ST3: sadržaj) Viktora Popovića nadovezuje se na seriju radova u kojima se autor bavi planiranjem i razvojem arhitekture grada Splita.

05.10.2018 - 17.10.2018 , Zagreb - Galerija AŽ

U petak, 5. listopada u 19 sati u Galeriji AŽ otvara se izložba Bez naziva (Arhiv ST3: sadržaj) Viktora Popovića.

Ambijentalna instalacija Bez naziva (Arhiv ST3: sadržaj), realizirana u mediju fotografije, reljefa i objekta, nadovezuje se na seriju radova u kojima se autor bavi povijesnim planiranjem i razvojem arhitekture grada Splita, to jest specifičnim segmentom urbanističkog projekta pod nazivom Split 3, realiziranom u Splitu krajem 60-ih godina. Kao arhivsku građu za instalaciju umjetnik koristi fotografije splitskog fotografa Zvonimira Buljevića koji je kao tehnički suradnik bio uključen u projekt.

Viktor Popović rođen je 1972. godine u Splitu. Diplomirao je Slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1996. godine. Od 1998. godine predaje slikarstvo, crtanje akta i crtanje na Slikarskom odsjeku Umjetničke akademije u Splitu, od 2018. godine u zvanju redovitog profesora u trajnom zvanju. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Više puta je nagrađivan za svoj rad.

Izložba je otvorena do 17. listopada.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 03.10.2018