ArMOR | kulturpunkt

Najave Izložba

<

ArMOR

Kolekcija nastaje kao sinteza iskustva, stečenog znanja, doživljaja mjesta i emotivnih stanja, koji su utjecali na odabir estetike u kojoj Iva Kostrenčić traži sigurnost i inspiraciju.

11.10.2013 - 20.10.2013 , Pula - MMC Luka
  • A
  • +
  • -

Kolekcija je susret dviju različitih, vrlo striktnih struktura - vojne uniforme i klasičnog odijela koje prožima ženstvenom nježnošću i senzualnošću, te stvara odijela putnika sanjara. ArMOR - ljubav i štit - su naoružanje koje je omogućilo Ivi da dođe na svoje odredište, koje je istovremeno njena polazišna točka, jer ova capsule collection čvrst je temelj za dizajneričina buduća istraživanja.

ArMOR u sebi nos simboliku mnogih putovanja; onu fizičkih premještanja iz mjesta u mjesto koja su ispunila Ivin život u proteklih nekoliko godina, onu mentalnih putovanja koja su sačinjena od želja i snova koja su joj vodilja, puta koji je prešla kako bi stekla znanje i iskustvo koji su omogućili stvaranje ove kolekcije i puta koji je tek pred njom i na koji kreće odjevena u svoja nova odijela. 

Iva Kostrenčić rođena je 1991. godine u Puli. Godine 2013. diplomirala je modni dizajn na Università IUAV di Venezia u Italiji. Bila je na šestomjesečnoj praksi u Londonu u studiju Yang Li. Kao dio tima studija Yang Li, radila je na Fashion Weeku u Parizu dva puta, u showroomu studija, u rujnu 2012., te u showroomu i na modnoj reviji, u veljači 2013.

Izložba u Galeriji MMC Luka bit će otvorena 11. listopada do 19 sati, a posjetiteljima će biti dostupna do 20. listopada.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 09.10.2013