Art Attack! | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Art Attack!

Kulturna udruga Manifest organizira treći međunarodni pjesnički festival Art Attack.

17.12.2010 - 15.03.2011
  • A
  • +
  • -
Festival koristi angažiranu književnost kao formu koja može utjecati na javno mnijenje i potaknuti pozitivne promjene u društvu. Nakon dva uspješna izdanja, festival se proširio na više od dvadeset zemalja diljem svijeta i stekao priznanje brojnih kulturnih institucija u Hrvatskoj i šire. Rok prijave je 15. ožujka 2011.

Ovogodišnja tema su djeca, a autori mogu sudjelovati u dvije kategorije.

Kategorija A: Sudjeluju autori do 30 godina starosti koji pošalju svoje radove (najviše tri pjesme) na hrvatskom i/ili engleskom jeziku na gore navedenu temu.

Kategorija B: Sudjeluju djeca osnovnoškolske dobi koja pošalju svoje radove (najviše tri pjesme) na hrvatskom i/ili engleskom jeziku na temu Svijet u kojem živim.

Stručni žiri odabrat će 30 najboljih radova, po 15 iz svake kategorije, koji će biti obavljeni u dvojezičnom zborniku. Uz radove je potrebno priložiti i osnovne podatke o autoru: ime i prezime, datum i mjesto rođenja te kratku biografiju. O rezultatima natječaja autori će biti obaviješteni do kraja ožujka 2010.

Festival će trajati tjedan dana i obuhvaćati zbivanja kao što su: predstavljanje zbornika, čitanje poezije, gostovanje nagrađenih pjesnika, radionice s djecom, kazališne predstave, filmske projekcije te predstavljanje udruga i organizacija koje sudjeluju u projektu.

Nagrađeni autori bit će pozvani da sudjeluju u zbivanjima u Zagrebu, Splitu i Šibeniku početkom lipnja 2011.

Svi radovi šalju se na e-adresu art.attack.fest@gmail.com. Više potražite ovdje
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 17.12.2010