Art reloaded | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Art reloaded

Kako bi izgledala poznata djela iz povijesti umjetnosti da su nastala danas, možete saznati na izložbi Martine Banožić.

25.04.2013 - 02.05.2013 , Zagreb - Galerija Siva - AKC Medika
  • A
  • +
  • -

Galerija SIVA koja djeluje u sklopu u AKC Medika poziva na otvorenje izložbe Martine Banožić naslova Art reloaded. Izložba će biti otvorena 25. travnja u 19 satiU seriji Art reloaded, Banožić se bavila interpretacijom poznatih likovnih dijela u suvremenom okruženju. Kako bi izgledala dijela Fride Kahlo ili Van Gogha da su nastala primjerice danas, kad su tradicionalne tehnike zamijenjene računalnim grafičkim programima?

Serija radova je digitalni kolaž eksperimentalnih crteža i grafika autorice spojen s likovnim klasicima čiji rezultat varira od slike do slike čime se stvaraju nove forme te asocirajući na pop art donose pomalo ironično shvaćanje na dobro nam poznata dijela.

Biografija Martine Banožić počinje 1988. godine u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu. Završeno osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje nastavlja na akademskoj razini upisujući Tekstilno - tehnološki fakultet s akcentom na profesiju u industrijskom dizajnu tekstila i odjeće; čiji logičan slijed vidi u magisteriju modula kostimografije. Uz vrlo interesantnu vertikalu koju pruža akademska edukacija, njeni interesi se šire horizontalno te dotiču tipografiju, vizualne komunikacije, arhitekturu i likovnu umjetnost. Kao svoja postignuća navodi sudjelovanje na međunarodnim i prestižnim sajmovima kao što su zagrebački Dan D, nizozemski open: out put i slovenski festival vizualnih komunikacija Magdalena. Područje rada se proteže od grafičkog dizajna do dizajna tekstila i digitalnog kolaža, što se često spaja u jedan rad.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 24.04.2013