Art Zagreb 2021. | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Art Zagreb 2021.

Povjesničari umjetnosti i studenti diplomskog studija tog smjera pozvani su osmisliti izložbu suvremene hrvatske umjetnosti.

ROK: 22.04.2021
  • A
  • +
  • -

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske poziva diplomirane povjesničare umjetnosti i (iznimno) studente diplomskog studija povijesti umjetnosti da osmisle temu/koncept izložbe suvremene hrvatske umjetnosti koja će se održati u sklopu međunarodnog sajma Art Zagreb 2021. Izložba će se održati od 30. rujna do 3. listopada 2021. u Hali V. Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu.

Art Zagreb međunarodni je sajam umjetnina koji se organizira od 2018. godine, a zamišljen je kao mjesto susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, kustosa i ljubitelja umjetnosti u najširem smislu. Uz umjetnička izlaganja organiziraju se paneli, predavanja, filmske projekcije i koncerti

"Pozivamo kolegice i kolege povjesničare umjetnosti da osmisle izložbu i okupe suvremene hrvatske umjetnike. Očekujemo aktivnu timsku suradnju povjesničara umjetnosti i umjetnika u osmišljavanju i provođenju izložbe. Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske i organizator Art Zagreba kolegama osiguravaju stručnu podršku mentora i logističku podršku u provedbi. Sudionici trebaju biti u mogućnosti sudjelovati na dogovorima i sastancima tijekom svibnja i lipnja na daljinu ili u živo u prostorijama DPUH-a u Zagrebu te u rujnu za vrijeme pripreme i trajanja izložbe", stoji u tekstu poziva.

Mentorski tim Art Zagreba čine Ariana Kralj, Martina Petrinović, Patricia Počanić i Jadranka Vinterhalter.

Zainteresirani trebaju poslati svoj kratki životopis te skicu koncepta izložbe koju bi htjeli prirediti. Prijave se šalju ispunjavanjem online formulara.

Rok za prijavu je 22. travanj.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 06.04.2021