Artakt 1 | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Artakt 1

Trodnevno umjetničko događanje koje će se odvijati u Zadru stremi ka sintezi umjetnosti i društveno političkog aktivizma.

21.11.2013 - 23.11.2013 , Zadar - Kazalište lutaka
  • A
  • +
  • -

"Prvi Artakt kao zajedničku točku programa provlači relaciju umjetnost / umjetnik i aktivizam, društveni angažman, odnosno mogućnost sinteze umjetnosti i društveno političkog aktivizma s namjerom interveniranja u društveni i politički kontekst. Umjetnost u svim povijesnim epohama ima zadaću biti više od umjetnosti. Nikada ne može služiti samo sebi ili nekim drugim svrhama. Nikad se, pak, ne može svesti samo na estetsku istinu, doživljaj, pojavljivanje.

Sudionici Artakta,umjetnici / izvođači usmjereni su na pokretanje novih, suvremenijih oblika kulturne i umjetničke proizvodnje, a također i na angažman i preispitivanje kulturne, društvene, ekonomske, tehničke i političke svakodnevnice.

Prostor zadarske kulturne scene rijetko se puni drugačijim sadržajima, osobito izvan turističke sezone, zato Artakt nastoji svojim programom djelovati kao zvono, odjek možda odvede do nekog drugog zvona, pa ako ih spojimo nekoliko", stoji u najavi organizatora.

Za koncept Artakta zaslužan je Nenad Pepić, a događanje će biti ostvareno u koprodukciji Dragon Teatra i Teatra Verdi.

Umjetničko događanje Artakt 1 održavat će se od 21. do 23. studenog, u starom Kazalištu lutaka / Jazine u Zadru.

Detaljan program festivala možete pronaći ovdje.

Na fotografiji: Vili Matula i Irma Omerzo, Tko si ti i otkud ti pravo

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 20.11.2013