Artcoustic: Bistro | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Artcoustic: Bistro

Artcoustic je novi program KSET-a koji u svom prvom izdanju predstavlja kompilacije Bistro na rubu šume te mlade umjetnice Agatu i Apoloniju Lučić.

22.11.2013 - 23.11.2013 , Zagreb - KSET

Artcoustic je novi program KSET-a koji se ne zaustavlja samo na glazbenoj umjetnosti već je upotpunjuje s likovnom. Riječ je o programu koji će barem jednom mjesečno uz minimalno dva kantautora predstaviti i radove mladih likovnih umjetnika visokog potencijala. 

Na prvom Artcousticu promovirat će se kantautorska kompilacija Bistro na rubu šume, a u galeriji KSET-a svoje radove predstaviti će mlade Agata i Apolonija Lučić koje su ujedno i autorice vizuala Artcoustica.  

U dva dana na pozornici KSET-a izmjenit će se čak 16 izvođača koji iako različitih žanrova i stilova imaju zajedničko jedno: bez zadrške stvaraju glazbu koju vole međusobno se podržavajući. Danas se oni nalaze na kompilacijama Bistro na rubu šume kao dokaz da je kvalitetna glazba u ovoj regiji i dalje živa. U petak, 22. studenog, sviraju Zvonimir Varga, Erna, Seine, Auguste, Miki Solus, U pol' 9 kod Sabe i Punčke, a u subotu, 23. studenog, Elephant & The Moon, Črni pes, Ana Rački, Mika Male, Žen, Sebastian Doe, Drvored, Svemir i Čudnoređe.

Agata i Apolonija Lučić, dvije maturantice srednje škole primjenjene umjetnosti i dizajna, nakon što su osmislile kompletan vizual Artcoustica, izložit će i ostatak svojih radova u KSET-u. Neke od njihovih radova mogli ste vidjeti u Šibeniku na Terraneu u sklopu eko-art natječaja, oslikale su i zid recepcije na Motovun Film Festivalu, a u glazbu su se upustile oslikavši cover novog albuma benda Krešo i Kisele Kiše.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 20.11.2013