Atheist Rap na rođendanu Močvare | kulturpunkt

Najave Koncerti

<

Atheist Rap na rođendanu Močvare

Rock te jebo i Močvara najavljuju koncert Atheist Rapa, Pankreasa i Mašinka. 

14.04.2012 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

Atheist rap su svoj prvi koncert u Hrvatskoj održao krajem 2000. godine u Močvari. Nakon toga bend je svirao mnogo puta u Zagrebu i pretvorili su se u miljenike domaće publike. Sada se ponovno vraćaju, ne slučajno, na Močvarin 13. rođendan, gdje se očekuju iskre onog prvog nastupa. Atheist Rap su osnovani 1989. godine u Novom Sadu. Pjesme Varburg limuzina i Blu trabant s njihovog debitantskog albuma Maori i crni Gonzales, koji je izdan 1993, plasirale su ovaj bend na vrhove skoro svih top-lista u zemljama bivše Jugoslaviji. Naoružani sarkastičnim humorom i kritičkim odnosom prema vlasti, do sada su izdali pet studijskih albuma, best of album, DVD live izdanje i album izdan uz monografiju objavljenu povodom dvadeset godina postojanja benda. Proteklih godina svirali su na svim većim i značajnijim festivalima u regiji, a stage su dijelili i s bendovima kao što su Bad Religion, Die Toten Hosen, Nomeansno, Peter and the Test Tube Babies i Cock Sparrer, te mnogim drugim.

Mašinko čine šestorica mladića koje glazba i sviranje čini sretnim. Zdravi punk s koliko-toliko pametnim tekstovima. Uz sitne promjene u postavi kroz vrijeme u bendu su sad svi, jer je svaki koncert zapravo samo dobro opravdanje za popiti s prijateljima. Bili oni stari, ili ih tek upoznali tu večer. 

Pankreas je brzi pank bend osnovan 2007. koji inspiraciju većinom crpi iz svakodnevnog života i TV-a, ali je pronalazi i u politici, religiji, glupim ljudima, horror filmovima, serijskim ubojicama i alkoholu. Njihova se glazba sastoji od grubog oi vokala, eksplozivnog i brzog ritma, žestokih punk/hc/metal rifova kombiniranih s melodijom.

 

Koncert povodom proslave 13. rođendana Močvare zakazan je za 14. travnja u 21 sat. 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 11.04.2012