Atmosfera stvaranja i kreativnosti | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Atmosfera stvaranja i kreativnosti

Studenti Akademije likovnih umjetnosti otvaraju vrata svojih ateljea s željom da pokažu sve ono po čemu je likovna umjetnost posebna i važna za društvo i kulturu uopće.

09.05.2015 , Zagreb - Akademija likovnih umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Dan otvorenih vrata Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Jabukovac 10, popularno nazvan Cash & Carry, jedinstvena je kulturna likovna manifestacija edukacijskog i humanitarnog karaktera koju organiziraju studenti uz podršku mentora i profesora. 

Studenti ALU u subotu, 9. svibnja, od 10 do 22 sata otvaraju vrata svojih ateljea javnosti s željom da kroz neposrednu komunikaciju studenata i posjetitelja različitih profila približe umjetnost  i pokažu sve ono po čemu je likovna umjetnost posebna i važna za društvo i kulturu uopće.

Već jedanaestu godinu zaredom ova manifestacija doprinosi afirmaciji likovnih umjetnosti  a postala je i nezaobilazna jednako za stručnu publiku, ljubitelje umjetnosti i širu publiku. Redovito je posjećuju studenti, kustosi i ravnatelji galerija i muzeja, privatni kolekcionari, likovni kritičari, ljubitelji umjetnosti i građani koji podržavaju i očekuju nove svježe snage i pojave na umjetničkoj sceni.

Za razliku od konvencionalnih galerijskih prostora posjetitelji će moći uživati u  prirodnom radnom ozračju ateliera-klasa, okruženi slikama, skulpturama, grafikama, instalacijama; u direktnom razgovoru upoznati mlade umjetnike i čuti njihovo mišljenje, sudjelovati u likovnim radionicama ili gledati kako nastaju pojedini radovi...doživjeti atmosferu stvaranja i kreativnosti.

Osim izložbe, posjetitelji će moći uživati i u popratnim sadržajima i cjelodnevnom glazbenom programu. Nastupaju S3ngs, Vikend revolucija, From another mother, The yellow buzz, Jam Ritual, And the kid, NLV, Donkey Hot...  

Cijeli događaj ima i humanitarni karakter. Novcem prikupljenim od prodanih studentskih radova, pomoći ćemo one kojima je to najpotrebnije, u suradnji sa Centrom za autizam. Također, moći ćete razgledati i po vrlo povoljnim cijenama kupiti radove djece udruge ''Grana'', ''Srce'' iz Svetog Ivana Zeline i Srednje škole - Centra za odgoj i obrazovanje djece s autizmom.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 08.05.2015