Atraktivni i scenični nastupi | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Atraktivni i scenični nastupi

Sedmi koncert četvrte MIMO sezone pod naslovom Iskrena intimnost akustike i redefiniranje art-corea predstavlja Duo List i Moskau.

07.05.2017 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona

Sedmi koncert četvrte MIMO sezone održat će se u nedjelju, 7. svibnja u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija te live videostreaming. Pod naslovom Iskrena intimnost akustike i redefiniranje art-corea MIMO u Gorgoni predstavlja Duo List i Moskau

Duo "LIST", odnosno duo "Lenjin i Staljin", osnovan je neposredno nakon raspada grupe Abnormalan, čiji su, Vrba (gitara, vokal) i Žare (vokal), bili članovi. Za razliku od matičnih Vrbinih i Žaretovih bendova koji su glasni i nabijeni energijom, ovaj je duet nježan i intiman. Tu se svira autorska šansona, koji put toliko tiho da čuješ list kako pada s grane.

Art-core kolektiv Moskau jedinstvena je pojava na domaćoj glazbenoj sceni koja sve više zaokuplja pozornost publike i kritike zbog izrazito atraktivnih i sceničnih živih nastupa na kojima se nikada doista ne zna što se može očekivati. Osnovu benda čine Ivan Grobenski, Ivan Gundić, Ivan Laić, Pavle Bojanić, Tena Rak, Katarina Čondrić, Buga Klara Blanuša, ali članstvo u kolektivu je iznimno fluidno tako da se na pozornici nerijetko može vidjeti i do četrnaest ljudi. Što nas čeka na MIMO-u, uskoro  ćete vidjeti. Samo ćemo vam za ovaj put otkriti da će dio njihovog nastupa u Gorgoni režirati Nora Krstulović...

Koncerti imaju izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na portalu ziher.hr, te na MIMO facebook stranici i MIMO Yotube kanalu.

Sav prihod od donacija ide izvođačima. Nakon koncerta druženje se nastavlja na afteru u Spunku.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 03.05.2017