AUDIO: Građani koji se bave kulturom aktivni su građani | kulturpunkt

AUDIO: Građani koji se bave kulturom aktivni su građani

O nastojanjima mreže KAoperativa kako bi uvjerila Grad Karlovac da postoji društveni interes za prostorom Hrvatskog doma piše Dimitrije Birač.

Čitala: Maruška Aras
  • A
  • +
  • -

Tekst Dimitrija Birača i njegov audio zapis nastali su u sklopu projekta Svi za Pogon – Pogon za sve! koji ima za cilj unaprijediti postojeći model upravljanja Pogonom uključujući u obrazovne, istraživačke, kulturne i promotivne aktivnosti sve one koji Pogonom upravljaju i/ili ga koriste. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.467.903,51 HRK, a Europska unija je kroz Europski socijalni fond sufinancirala projekt u iznosu od 2.097.717,98 HRK. Nositelj projekta je Savez udruga Operacija grad, a uz POGON - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, na projektu kao partneri sudjeluju Grad Zagreb i Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva. Projekt se provodi od 1. prosinca 2018. do 30. studenog 2020.

Tekst je čitala Maruška Aras.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 02.10.2020

VEZANE VIJESTI

AUDIO: Uspjesi u limbu asimetričnog partnerstva

Čitala: Maruška Aras
Robert Peharda piše o projektu sudioničkog upravljanja zgradom Scheier koji je Međimurju i Čakovcu donio nužan prostor za kulturu.

AUDIO: Vizija živog društvenog središta

Čitala: Iva Kraljević
Petra Marčinko razgovara sa Srdjanom Cvijetić o prošlosti i budućnosti kompleksa Lazareti te uvjetima i mogućnostima sudioničkog upravljanja ovim važnim kulturnim prostorom.

AUDIO: Više autonomije, ali zajedničko upravljanje

Čitala: Iva Kraljević
Martina Domladovac o projektu Centar izvan centra Saveza udruga FUNK koji je ukazao kako je gradu i okolici nasušno potreban prostor poput onoga u koprivničkoj vojarni.