Audio vodstvo: 3LHD interakcije | kulturpunkt

Audio

Audio vodstvo: 3LHD interakcije

U zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti postavljen je izložbeni projekt arhitektonskog studija 3LHD.

  • A
  • +
  • -

Kulturpunkt.hr u sklopu rubrike Podcast predstavlja audio vodiče kroz izložbe suvremene umjetnosti u organizaciji aktera koji djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.

U zagrebačkom MSU od 19. prosinca do 14. veljače bila je postavljena izložba 3LHD interakcije. Arhitektonski studio 3LHD postoji 21 godinu i svojim je radom obilježio korjenite društvene i tehnološke promjene. Kako bi odgovorio na nove okolnosti i izazove suočavanja sa sve većim i složenijim zadacima, 3LHD se usmjerio prema razvoju metodologije rada kojoj je arhitektonski ured u prvom redu dinamična platforma za koordiniranu proizvodnju i razmjenu značenja.

Fenomeni koji se mogu podvesti pod zajednički pojam interakcija osnova su izložbenog projekta koji raščlanjuje i prikazuje metode kreativnog rada i suradnji, složenost procesa realizacije građevina te javnu recepciju i učinke projekata. Umjesto retrospektive jednog ureda, izložba afirmira interakcije svih sudionika u procesu nastanka arhitekture, a sama izložba nastaje u interakciji između brojnih sudionika te se tretira kao novi projekt studija 3LHD. 

Kroz izložbu nas je proveo Antun Sevšek, uz Maroja Mrduljaša, kustos 3LHD interakcija.

Podcast je snimila Željana Karlović, a montirao Vatroslav Miloš.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 16.02.2016