Audio vodstvo: Actopolis - Umjetnost djelovanja | kulturpunkt

Audio

Audio vodstvo: Actopolis - Umjetnost djelovanja

Autorica: Martina Kontošić

Kustosica Ana Dana Beroš te umjetnici i umjetnica Selma Banich, Matija Kralj i Nikola Bojić govore o posljednjoj fazi međunarodnog projekta ACTOPOLIS.

  • A
  • +
  • -

Kulturpunkt.hr u sklopu rubrike Podcast predstavlja audio vodiče kroz izložbe suvremene umjetnosti u organizaciji aktera koji djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.

Do srijede 21. lipnja u predvorju kina SC možete pogledati materijale ACTOPOLIS-a u sklopu kojeg je od 2013. godine do danas realizirano više od 45 pojedinačnih projekata umjetnika, arhitekata, filozofa, urbanista i aktivista, temeljenih na istraživanjima prostora zajedničkog djelovanja u sedam gradova: Ankari/Mardinu, Ateni, Bukureštu, Beogradu, Oberhausenu, Sarajevu i Zagrebu. U prošlogodišnjem razgovoru za Kulturpunkt kustosica Ana Dana Beroš naglasila je kako "ACTOPOLIS-ov laboratorij nije obilježen jednim velikim pojedinačnim događajem, već zajedničkim razvojem refleksivnih i intervencionističkih alata u urbano tkivo gradova" čemu je tim ostao dosljedan do kraja ovog dugotrajnog ciklusa istraživanja, izložbi i diskurzivnog programa.

Kroz postav izložbe projekta realiziranog u suradnji s Goethe Institutom i Urbane Künste Ruhr te Studentskim centrom (u završnoj fazi) proveli su nas kustosica Ana Dana Beroš, kao i sudionici projekta Matija Kralj, Selma Banich i Nikola Bojić koji su uz Sašu Šimpragu, Tonku Maleković i Lightune.G  (Bojan Gagić i Miodrag Gladović) činili hrvatski segment ovog transnacionalnog projekta.

Podcast je snimila i pripremila Martina Kontošić.

Naslovna fotografija: Ana Opalić.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 13.06.2017