Audio vodstvo: Čitaj dizajn! | kulturpunkt

Audio

Audio vodstvo: Čitaj dizajn!

Autorica: Željana Karlović

Kroz izložbu i kontekst prezentiranog opusa Dejana Dragosavca Rute u Galeriji HDD proveo nas je Marko Golub.

  • A
  • +
  • -

Kulturpunkt.hr u sklopu rubrike Podcast predstavlja audio vodiče kroz izložbe suvremene umjetnosti u organizaciji aktera koji djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.

Od 25. veljače do 11. ožujka u Galeriji HDD postavljena je izložba Čitaj dizajn / Magazini i časopisi 1990-ih i 2000-ih grafičkog dizajnera Dejana Dragosavca Rute. Izložba ima za cilj na jednom mjestu predstaviti produkciju renomiranog dizajnera srednje generacije u području časopisa i magazina, koji predstavljaju bitan dio njegovog dosadašnjeg dizajnerskog opusa tijekom gotovo puna dva desetljeća. Izložba obuhvaća radove nastale od kraja 90-ih do danas i uključuje dizajn za publikacije poput Arkzina, Godina Novih, Nomada, Libre Libere, Gordogana, Frakcije i Up&Undergrounda.

Ova izložba, uz još nekoliko drugih u sezoni 2016. u Galeriji HDD adresira i problem pozicije i statusa časopisa, te općenito tiskane produkcije, želeći ukazati na mogućnosti i neke od najzanimljivijih fenomena koje su ovaj medij i ova tipologija proizveli u recentnoj prošlosti, kao i primjere današnje prakse. Kroz izložbu nas je proveo Marko Golub, kustos izložbe i voditelj Galerije HDD.

Podcast je snimila i pripremila Željana Karlović.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 03.03.2016