Audio vodstvo: Marko Batista | kulturpunkt

Audio

Audio vodstvo: Marko Batista

U suradnji s Galerijom Močvara predstavljamo audio vodstvo kroz izložbu Marka Batiste Privremeni objekti i hibridni ambijenti.

  • A
  • +
  • -

Kulturpunkt.hr će u sklopu rubrike Podcast predstavljati audio vodiče kroz izložbe suvremene umjetnosti u organizaciji aktera koji djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.    

Nakon tri godine, ljubljanski intermedijski umjetnik Marko Batista vratio se u Zagreb s izložbom Privremeni objekti i hibridni ambijenti. Ciklus od devet radova nastalih u posljednjih šest godina umjetnikovog djelovanja donosi intermedijske performativne prakse, zvučne i vizualne instalacije te fizičko-osjetilne eksperimente u okolišu zasićenom mašinama, tehnološkim diverzijama i intenzivnim zvukovima. Retrospektiva je predstavljena 2014. u Sloveniji i ovo je njezino prvo gostovanje na domaćem terenu. 

Izložba je ostvarena u suradnji s Institutom za suvremenu umjetnost AKSIOMA iz Ljubljane te KONTEJNERA | biroa suvremene umjetničke prakse i otvorena je od 15. do 18. travnja u Galeriji Močvara. Kroz izložbu nas je provela Ena Hodž, kustosica Galerije Močvara.

Podcast je snimila Ida Jagar, a montirao Vatroslav Miloš.

Objavio/la ida [at] kulturpunkt 17.04.2015