Audio vodstvo: Pretvori se u uho | kulturpunkt

Audio

Audio vodstvo: Pretvori se u uho

Autor: Lujo Parežanin

Multimedijalni performans Pretvori se u uho, realiziran u suradnji s umjetnicima iz različitih područja, dio je kontinuiranog interesa Tonija Mijača za temu komunikacije.

  • A
  • +
  • -

Multimedijalna instalacija/performans Pretvori se u uho dio je kontinuiranog interesa umjetnika Tonija Mijača za temu komunikacije. Rad je proizišao iz Mijačevog dugotrajnog prikupljanja – ili, bolje rečeno, prisluškivanja – ulomaka iz svakodnevnih konverzacija posjetitelja raznovrsnih kafića. Građu koju je na taj način prikupio Mijač je potom dao umjetnicima i umjetnicama iz različitih područja kako bi ju u svojem mediju slobodno interpretirali, tvoreći tako u Jedinstvu jednu višedijelnu i slojevitu izvedbenu situaciju koja je ostala arhivirana u formi instalacije. 

Uz Mijača, u radu su sudjelovali radijski spikeri Anamarija Štorga, Maja Crnobori i Šimun Miloš, glumci Lara Nekić i Igor Jurinić te glazbenici Zvonka Obajdin, Tibor Agić, Jakša Perković, Jovan Starčević, Ivan Cimi Marinović i Martin Mandir.

Kulturpunkt.hr u sklopu rubrike Podcast predstavlja audiovodiče kroz izložbe suvremene umjetnosti u organizaciji aktera koji djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.

Podcast je snimio i pripremio Lujo Parežanin.
Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 28.06.2019