Audio vodstvo: Private Property & You | kulturpunkt

Audio

Audio vodstvo: Private Property & You

Autorica: Martina Kontošić

Vizualni umjetnik Siniša Labrović proveo nas je kroz koncept i postav radova Private Property i You postavljenih u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo.

  • A
  • +
  • -

U velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, od 19. do 25. veljače bit će postavljena dva rada Siniše Labrovića Private Property (2017.) i You (2020.). Private Property kroz video dokumentaciju performansa tetoviranja natpisa "No Trespassing" i "Private Porperty" na umjetnikovom tjemenu, održanom u bečkoj Galeriji Michaela Stock, refleksija je na prevladavajuće tržišno vrednovanje svijeta, ali i samog čovjeka. Drugi rad je dokumentacija geste držanja transparenta s natpisom "You" izvedene na balkonu u sklopu projekta Artist in Quarantine. You upućuje na paradoksalnost situacije u kojoj smo istovremeno povezani zajedništvom u odgovornosti i razdvojeni mogućnošću da smo jedni drugima prijetnja.

Izložba se nastavlja na tematski ciklus izložbi Galerije 90-60-90/ Čije je što? u 2021. godini.

Kroz koncept i postav izložbe proveo nas je sam autor, a podcast je snimila i pripremila Martina Kontošić.

Foto: Marko Ercegović

Vizual: Klasja Habjan

Kulturpunkt.hr u sklopu rubrike Podcast predstavlja audiovodiče kroz izložbe suvremene umjetnosti u organizaciji aktera koji djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 19.02.2021