Audio vodstvo: Skoplju | kulturpunkt

Audio

Audio vodstvo: Skoplju

Autorica: Martina Kontošić

Boris Bakal vodi nas kroz izložbu Bacača sjenki Skoplju, posvećenoj tom gradu i njegovoj obnovi nakon potresa 1963. godine.

  • A
  • +
  • -

Izložba Skoplju dio je bijenalnog programa Bacača sjenki Pametniji Grad, koji se bavi gradom kao slojevitim resursom zajednice. Sama izložba u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo posvećena je Skoplju i njegovoj obnovi nakon potresa 1963. godine. Kroz izložbu otvorenu do 3. prosinca proveo nas je Boris Bakal, autor koncepta i voditelj Bacača sjenki. 

Skoplju, Jedinstvo 2022., Bacači sjenki

Ovogodišnji Pametniji grad 3.0: Feniks ili apokalipsa? traje do 14. prosinca, a osim u Pogonu i online program se održava i u Kulturno informativnom centru KIC u Zagrebu. Izložba je otvorena svaki dan od 16 do 20 sati, a u subotu 3. studenog od 10 do 13 sati. 

Snimila i pripremila: Martina Kontošić
Vizual: Klasja Habjan

Skoplju, Jedinstvo 2022., Bacači sjenki

 

Audio vodstvo je dijelom projekta Zvučne točke kontakta - iskustvo procesa podržanog od strane Ministarstva kulture i medija RH. Projekt se provodi u partnerstvu Kurziva - Platforme za pitanja kulture, medija i društva i Pogona - Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 28.11.2022