Audio vodstvo: Slow Fashion / Na rubu | kulturpunkt

Audio

Audio vodstvo: Slow Fashion / Na rubu

Autorica: Martina Kontošić

Članovi prve hrvatske studentske zadruge Fabric8 co-op govore o pojedinačnim i grupnim radovima koji su u izradi slijedili postulate 'slow fashion' pokreta.

  • A
  • +
  • -

Kulturpunkt.hr u sklopu rubrike Podcast predstavlja audio vodiče kroz izložbe suvremene umjetnosti u organizaciji aktera koji djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.

Do nedjelje 10. kolovoza u prostoru Galerije Ateljei Žitnjak možete pogledati izložbu Slow Fashion / Na rubu kojom se "kritizira modus operandi profitera iz modnih korporacija i same kapitalističke proizvodnje, govori se o inkluzivnom dizajnu i interdisciplinarnoj suradnji s drugim umjetnicima/ama te o bitnosti marginaliziranih skupina i periferije prostora kao važne geografske pozicije u gradu iz koje se iščitava historijat borbe eksploatiranih tekstilnih radnica/ka koje/i žive na rubnim prostorima grada" (Leopold Rupnik, kustos).Na izložbi sudjeluju članovi/ice Fabric8 co-op Janja Bedić, Dominik Brandibur, Helena Drkelić, Antonia Jakšić Dorotić, Vladimira Pavlović, Mihaela Plantak, Denis Ristivojević, Tina Spahija, Josipa Ščapec i Josipa Vurnek te vanjske suradnice za fotografiju Alma Štrkljević, Marija Veldić i Anđela Vidić.

Kroz postav izložbe proveli su nas kustos izložbe Leopold Rupnik i dizajner Dominik Brandibur.

Podcast je snimila i pripremila Martina Kontošić.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 06.09.2017