Audiovizualna istraživanja u SC-u | kulturpunkt

Najave Performans

<

Audiovizualna istraživanja u SC-u

U Studentskom se centru ovaj tjedan održavaju performans 309th day of the year i glazbena predstava Malo je dovoljno.

05.11.2015 - 07.11.2015 , Zagreb - Studentski centar
  • A
  • +
  • -

U Kinu SC se 5. studenog održava koncert 309th day of the year, audiovizualni projekt glazbenika i skladatelja Alena i Nenada Sinkauza, video umjetnika Ivana Marušića Klifa te oblikovatelja zvuka Miroslava Piškulića. U projektu se istražuje odnos slike i zvuka, preciznije, stvaranje audiovizualne kompozicije uživo. Svakim se nastupom naziv performansa mijenja prema rednom broju dana u godini, čime se naglašavaju neponovljivost i jedinstvenost izvedbe.

Tijekom dvotjedne umjetničke rezidencije u Kinu SC, umjetnici su započeli zajedničkom improvizacijom, ovaj put unutar definiranijeg i strukturiranijeg okvira. 50th day of the year, posljednji nastup ovog audiovizualnog kvarteta u Teatru &TD oduševio je publiku i kritiku pa će biti zanimljivo pogledati što su spremili za 309. dan u godini. Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

U četvrtoj sezoni igranja, 6. i 7 studenog u MM centru s početkom u 20 sati bit će izvedena glazbena predstava Malo je dovoljno u kojoj glazba braće Sinkauz i tekst pjesnika i pisca Aleksandra Stojkovića povremeno izmjenjuju uloge. Stihovi i motivi pjesnika i frontmena grupe Goribor bili su polazišna točka, a konačan je rezultat više od glazbe i više od riječi.

Više o koncertu i predstavi pročitajte na stranicama Sudentskog centra.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 05.11.2015