Autistična mladež i katolička krivnja | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Autistična mladež i katolička krivnja

Autistic Youth i Catholic Guilt nastupaju u zagrebačkom Attacku.

16.02.2014 , Zagreb - Attack
  • A
  • +
  • -

U studenom 2011. godine smo imali priliku svjedočiti energičnom gigu Autistic Youtha na kojem su promovirali svoj drugi LP, a ovaj put nam se vracaju s friškom, opet nešto zrelijom pločom Nonage nedavno izdanom za američki Dirtnap records i njemačke labelove Taken By Surprise i Sabotage records. 

Ukoliko još niste upoznati s djelovanjem benda, valjalo bi spomenuti da su od samih početaka bili skloni nešto melodičnijoj struji hardcore punka koji se svirao početkom osamdsesetih godina, a kroz deset godina postojanja koje uključuju konstantne gigove, turneje i izbacivanje novih izdanja, uspjeli su izgraditi status jednog od najkonzistentnijih punk rock bendova s područja zapadne obale. 

Catholic Guilt relativno su nov hardcore punk trio iz Graza koji iza sebe ima već dvije europske turneje, izdanu demo kazetu, split LP sa španjolskim INU, a ovaj koncert im je svojevrsna promocija singla Futile Attempts koji bi kroz skoro vrijeme trebao izaći za njemački Cut The Cord That i domaći Doomtown records. 

Muzički, bend ima nešto moderniji i disonantniji pristup nadrkanom 80's hardcoreu ala Die Kreuzen i Poison Idea, a zapravo bi ih se najlakše moglo okarakterizirati kao europski odgovor na Sickoids, bend s kojim su već imali priliku svirati prošle godine u Grey roomu. 

Koncert će se održati u nedjelju, 16. veljače. Ulaz je 30 kuna. 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 12.02.2014