Autoironijski pristup umjetnikovom identitetu | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Autoironijski pristup umjetnikovom identitetu

U radu predstavljenom u sklopu izložbe Umjetnikovo oko Ivan Midžić se duhovito poigrava svojim identitetom kroz prikaz vlastitog perceptivnog aparata.

10.11.2017 - 01.12.2017 , Zagreb - Galerija Događanja

U petak, 10. studenog, u 19 sati u Galeriji Događanja otvara se izložba Umjetnikovo oko autora Ivana Midžića.

Kako stoji u najavi, riječ je o izložbi dorađenih, visoko ritmiziranih i stiliziranih crteža  koji motivu pristupaju apstrahiranjem i naglašavanjem likovne dimenzije djela. Na podu galerije postavljen je objekt - okrugla skulptura oka iz čije se zjenice galerijom rasprostranjuju metalne niti.

Crtežima u pastelu i čeličnim nitima autor kao da afirmira materijale i njihove likovne potencijale, a prikaz vlastitog perceptivnog aparata iz kojeg nastaje ovaj autonomni likovni svijet on formira u jasnom likovnom kontrastu, autoironijski i plastično pristupajući identitetu umjetnika.

Ivan Midžić rođen je 6. travnja 1976. u Osijeku. Kiparstvo je diplomirao 2002. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Šime Vulasa. Magistrirao je 2007. godine na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani u klasi prof. Jože Baršija. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. 

Izložba je otvorena do 1. prosinca.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 08.11.2017