Avanture kulture | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Avanture kulture

Kako izgledaju i čime se bave kulturalni studiji u lokalnom kontekstu saznajte na predstavljanju zbornika Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci.

20.01.2014 , Rijeka - Knjižara RiBook
  • A
  • +
  • -

Zbornik radova Avanture kulture. Kulturalni studiji u lokalnom kontekstu znanstvenika s Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci uredili su Sanja Puljar D'Alessio i Nenad Fanuko, a nakladnici su Jesenski i Turk i Hrvatsko sociološko društvo.

Zbornik prezentira radove koji, s jedne strane, obrađuju raznorodne teme iz suvremene nam svakodnevice poput novomedijskog izričaja, novinskih reprezentacija, lokalnih glazbenih festivala, sve popularnijih self-help knjiga, kulture sjećanja, a s druge strane pristupaju ovim temama na različite načine. 

Predstavljanje zbornika Odsjeka za kulturalne studije bit će održano u ponedjeljak, 20. siječnja, u 19 sati u knjižari Ribook, Ulica Janeza Trdine 9, Rijeka.

Sudjeluju Dean Duda, Odsjek za komparativnu književnost, Filozofski fakultet u Zagrebu, Franc Trček, Oddelek za kulturologijo, Fakulteta za družbene vede, Ljubljana, i Luka Zevnik, Oddelek za kulturologijo, Fakulteta za družbene vede, Ljubljana.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 18.01.2014