b (kao znak za snizilicu) | kulturpunkt

Najave Predstava

<

b (kao znak za snizilicu)

Za svoj izvedbeni modus predstava uzima odnos glazbe kao izvedbene forme i plesa kao izvođačke prakse koji supostojeći na sceni formiraju duet.

23.02.2013 - 24.02.2013 , Zagreb - Polukružna dvorana kazališta &TD
  • A
  • +
  • -

U subotu, 23. veljače u 20 sati, u polukružnoj dvorani Teatra &TD, bit će izveden kazališni projekt b (kao znak za snizilicu) koji istražuje relaciju medija plesa i glazbe. Plesačica Petra Hrašćanec udružila se s glazbenikom Nenadom Sinkauzom i dramaturgom Sašom Božićem kako bi kreirala ovaj intermedijalni projekt.

Projekt b (kao znak za snizilicu) započeo je kao istraživanje zajedničkih interesa u izvedbenim umjetnostima plesačice i koreografkinje Petre Hrašćanec i glazbenika i skladatelja Nenada Sinkauza te prenošenje istih na scenu. Intimitet bivanja zajedno, bez obzira na uvjetovanosti vlastitog medija, izlaže se pred publikom, dok umjetnici promatraju i komentiraju što se s njima događa. b (kao znak za snizilicu) je plesno-glazbeno događanje koje za svoj izvedbeni modus uzima odnos glazbe kao izvedbene forme i plesa kao izvođačke prakse koji supostojeći zajedno na sceni formiraju duet. Ovaj duet je zapravo razgovor umjetnika u vlastitom mediju izražavanja, prilikom kojeg se raslojavaju i suprotstavljaju pojedine specifičnosti žive izvedbe plesa i glazbe. Ideja o zajedničkom bivanju na sceni temelji se na proučavanju praksi zajedništva. Uspostavljanje pa i razvoj svake scene inicira otvorenost nekog novog oblika socijalnog dijaloga, između umjetnika, ali i između oruđa njihove prakse. To se zajedništvo u nizu scena raspravlja kroz rad na uspostavi zajedničkog ritma, tjelesnih gesti i prakticiranje Meisner vježbi pred publikom.

fotografija: Dražen Smaraduj

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 31.10.2012