b l i t z | kulturpunkt

Najave Festival

<

b l i t z

U Rovinju se 30. i 31. kolovoza održava prvo izdanje projekta b l i t z - međunarodni dani izvedbenih umjetnosti.

30.08.2013 - 31.08.2013 , Rovinj - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Osnovna ideja b l i t za jest osigurati Rovinju, gradu s dugogodišnjom kulturnom tradicijom vizualnih, glazbenih i odnedavno, filmskih umjetnosti, jedan visoko kvalitetan program izvedbenih umjetnosti koji manjka u koncentriranom i ciljanom programskom obliku. 

b l i t z je namijenjen stanovnicima grada i regije (ponudom visoko kvalitetnog kazališnog programa), turistima grada i regije (podržavanjem stvaranja kulturnog turizma), hrvatskoj publici uklapanjem u državnu kulturnu ponudu) i europskoj publici (poticanjem međunarodne komunikacije i razmjene). 

Glavni program ovogodišnjeg b l i t za čine film Pina njemačkog filmskog redatelja Wima Wendersa, plesna predstava Meteo hrvatske koreografkinje Irme Omerzo, kazališna predstava Periodonero talijanske grupe Cosmesi, te Krunska 54 (predstava u stanu) srpskog redatelja Marka Manojlovića, na raznim gradskim lokacijama. Glavni program bit će popraćen susretom s umjetnicima, kreativnom radionicom, performativnim intervencijama u gradskoj jezgri i završnim partijem. 

Tema b l i t za 2013. je početak, s ciljem suprotstavljanja aktualnoj temi kraja, sa željom poticanja jedinstva krhkosti i snage, stvaranja mogućnosti, kreiranja nove stvarnosti. Organizator b l i t za je Kulturna udruga Plime sa sjedištem u Rovinju. Osnovni tim b l i t za čine: Tomas Kutinjač, Tihana Maravić i Stefano Katunar

Detaljan program i sve informacije o festivalu možete pronaći na službenoj stranici te Twitteru i Facebooku

Na fotografiji: Irma Omerzo, Meteo

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 19.08.2013