Bajka 21. stoljeća | kulturpunkt

Natječaji Radionice

<

Bajka 21. stoljeća

Galerija Miroslav Kraljević nastavlja ciklus likovnih radionica namijenjenih bakama i djedovima te njihovim unucima.

ROK: 14.10.2021
  • A
  • +
  • -

Galerija Miroslav Kraljević organizira radionicu za bake i djedove te njihove unuke koji će zajedničkim kreativnim radom stvoriti Bajku 21. stoljeća, njihovu intepretaciju poznatih priča za djecu.

Polazna točka reinterpretacije bajki jesu one same, no ovaj pristup omogućava formiranje suvremenog narativa utemeljenog u aktualnoj svakodnevnici te društvenim pojavama i promjenama koje transformiraju odrastanje i život u zajednici. U maniri alternativnog pripovijedanja, pod vodstvom ilustratorice Nikoline Žabčić polaznici radionica kreirat će vlastite priče. Kroz jednostavnu igru zajednički će stvoriti jedan narativ pozivajući se na njima poznate motive iz bajki i potom iste oslikati, nacrtati, oblikovati. Potom će se oni prezentirati kao jedinstveni "storyboard" te će ih zajedno s umjetnicom ujediniti u jedan rad.

Radionice se održavaju tijekom tri listopadska vikenda: 16. i 17.10., 23. i 24.10. te 30.10. Polaznici odabiru samo jedan datum od ponuđena tri vikenda. 

Radionice se održavaju u Galeriji GMK na adresi Šubićeva 29 od 10 do 13 sati. Na radionice se mogu prijaviti djedovi i/ili bake sa svojim unucima starije predškolske dobri do prvih par razreda osnovne škole. Sudjelovanje u radionicama je besplatno.

Prijave na radionice šalju se na mail ili telefonski na broj 0918831721 (Maja Pavlinić) do 14. listopada

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 13.10.2021