Balans između sukobljenih dinamika | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Balans između sukobljenih dinamika

Udruga Placa – kolektiv za istraživanja o prostoru održava prezentaciju i izložbu završnih radova s međunarodne arhitektonsko-urbanističke radionice Prebukirani grad.

15.03.2018 , Dubrovnik - Art radionica Lazareti

U organizaciji udruge Placa – kolektiv za istraživanja o prostoru u četvrtak, 15. ožujka u 19 sati u prostorima Art radionice Lazareti održava se prezentacija i izložba završnih radova međunarodne arhitektonsko-urbanističke radionice Prebukirani grad - Overbooking the City.

Radionica Prebukirani grad, koja se održala u Lazaretima od 20. do 26. kolovoza 2017. je na primjeru Dubrovnika istraživala nove metodologije kojima bi se omogućio svojevrsni balans između sukobljenih dinamika turizma i grada. Na radionici je sudjelovalo dvanaest lokalnih i stranih mentora te devetnaest sudionika, većinom urbanista i arhitekata.

Problematika se obrađivala kroz šest tipološki određenih tematskih jedinica (Unutar zidina, Ljetnikovci, Grad i teritorij, Resort, Srđ – novi Dubrovnik i Urbani otoci) koje su kao rezultat imale šest arhitektonsko-urbanističkih radova. Radove će sljedeći četvrtak predstaviti arhitekti – mentori pojedinih tema: Marko Padovan, Jasmina Bašić, Jelena Miljanović, Ivan Jurić, Antun Sevšek i Dario Crnogaća.

Cilj prezentacije je upoznati zajednicu i lokalnu upravu s promišljanjima i rezultatima radionice te pokrenuti dijalog o daljnjoj razradi projektnih ideja i njihovoj potencijalnoj implementaciji u planske i razvojne politike na lokalnoj razini.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 12.03.2018