Balibar u Beogradu | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Balibar u Beogradu

Filozof Etienne Balibar gostuje u Beogradu.

  • A
  • +
  • -

U organizaciji FMK Centra za medije i komunikacije i katedre za master program iz studija realnosti bit će predstavljen prijevod njegove knjige Nasilje i civilnost koja je objavljena u izdanju Centra za medije i komunikacije i Multimedijalnog instituta MAMA. Razgovorom s autorom moderirat će Obrad Savić. U sklopu posjeta Fakultetu za medije i komunikacije organiziran je i okrugli stol na temu European Construction at Final Crisis? na kojem će sudjelovati Obrad Savić, Jovan Čekić, Jelisaveta Blagojević (FMK, Beograd) te Petar Milat i Tomislav Medak (MAMA, Zagreb). Razgovori će biti vođeni na engleskom jeziku i otvoreni  za javnost. Predstavljanje knjige je najavljeno za 8. prosinac od 11 do 12 sati, a okrugli stol od 13 do 15 sati na Fakultetu za medije i komunikacije.

Balibar će istog dana, u sklopu mjeseca francusko-srpske znanstvene suradnje kojeg organizira Francuski institut s partnerima, u Narodnoj biblioteci Srbije s početkom u 18 sati, održati predavanje pod nazivom Svijet bez gospodara: najnovija razmišljanja o problemu suverena.

 

Etienne Balibar je jedan od najutjecajnijih filozofa i društvenih teoretičara našeg vremena. Trenutno radi kao profesor emeritus moralnе i političkе filozofijе na Sveučilištu Paris X-Nanterre i izvanredni profesor humanističkih znanosti na Sveučilištu Irvine u Kaliforniji. Diplomirao je na Ecole Normale Superieure i na Sorbonne u Parizu i doktorirao na Sveučilištu u Nijmegenu. Član je Lige za prava čovjeka (Pariz), s posebnim interesom za prava migranata i azilanata. Ko-osnivač je Fakulteta izraelsko-palestinskog mira i vršitelj dužnosti predsjedavajućeg Društva Jan Hus u Francuskoj.

Izvor: FMK


Objavio/la ante [at] kulturpunkt.hr 02.12.2011