Baš ti, baš tu | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Baš ti, baš tu

U sklopu programa Javna čitanja Sandra Sterle čitat će pripovijetke konceptualne umjetnice, književnice i filmske autorice Mirande July.

17.10.2014 , Zagreb - Galerija Prozori (Knjižnica S.S. Kranjčevića)
  • A
  • +
  • -

Miranda July konceptualna umjetnica, književna i filmska autorica. Prvi dugometražni film Ti i ja i svi koje poznajemo – koji potpisuje scenaristički i redateljski, te u njemu nosi glavnu ulogu – donio joj je niz nagrada, uključujući i posebnu nagradu žirija na festivalu u Sundanceu 2005., te Zlatnu kameru na festivalu u Cannesu. Videoradove, performanse i internetske projekte izlagala je u njujorškome Muzeju moderne umjetnosti, Muzeju Guggenheim i na bijenalima Muzeja Whitney 2002. i 2004. 

Sandra Sterle rođena je 1965. u Zadru. Godine 1989. diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Školovala se na Kunstakademie u Düsseldorfu 1995/96. Od 1991. do 2000. Boravila je u Amsterdamu,). Od 2000 do 2001. radila je i realizirala radove u SAD-u. 

Javna čitanja niz je godišnjih susreta na kojima vizualni umjetnici čitaju naglas okupljenim slušateljima. Moguće su različite intermedijalne izvedbe, reaktivacije postojećih tekstova popraćene performansima, videom, tekstovnim intervencijama  ili jednostavno čitanje naglas. Projekt je zamišljen kao  program s minimalnim izdacima,  baziran na ekonomiji energetske razmjene, druženja i dobre volje. To je jednokratan i efemeran umjetnički događaj, svojevrsna "društvena instalacija" gdje umjetničko i gledateljsko polje djelovanja interferiraju u neposrednoj interakciji.

Čitanje će biti održano u Galeriji Prozori u petak 17. listopada, s početkom u 19 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 15.10.2014