Benefit for Mr. Pajo | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Benefit for Mr. Pajo

Dobrotvorni koncert kabaretskog tipa bit će održan u zagrebačkoj Močvari kako bi se skupile donacije za liječenje teško bolesnog Dragana Pajića - Paje.

15.12.2013 , Zagreb - Močvara

Zagrebačka glazbena scena puna je zanimljivih osobnosti, ljudi koji scenu čine živom, a život u gradu posebnijim. Bez obzira da li su poznati i u širem krugu prepoznati ili se kreću opskurnim tajnovitim putevima ostavljajući malene tragove za one jako radoznale i željne uzbudljivih istraživanja. Među najpoznatijima od nepoznatih, dobro sakrivenih autentičnih aktera, svakako je Dragan Pajić – Pajo, gitarist koji je zajedno s Caprijem, u drugoj polovici 80ih osnovao eksperimentalni bend Orkestar za ubrzanu evoluciju Cul-de-Sac, vrlo otvorene forme u kojem je sudjelovalo nebrojeno glazbenika - među ostalima i Darko Rundek.

Sinonim zagrebačke improvizacijske glazbe, Pajo je jedna od najvećih konstanta scene – pokrenuo je kultne improvizatorske koncerte Impronedjeljci, osnovao je Orkestar za ubrzanu evoluciju uz stalan priljev novih i kvalitetnih glazbenika, odsvirao bezbroj koncerata, objavio bezbroj izdanja, radio glazbu za filmove i kazalište... Popis je dug, ali premalo je riječi da se opiše značaj jednog takvog glazbenika. Nažalost, Paji je jako loše, dijagnosticiran mu je Non-Hodgkin rak krvi i potrebna mu je naša pomoć.

Upravo zato su se njegovi kolege udružili i organizirali humanitarni koncert pod nazivom Benefit for Mr. Pajo. Koncert je zamišljen da bude kabaretskog tipa gdje će majstor ceremonije biti Vili Matula. Očekuje vas fantastičan spoj Rundek Cargo Tria i Cul-de-Sac Orkestra za ubrzanu evoluciju: u prvom dijelu kabarea zajedno će se, u raznim kombinacijama i pojačani originalnom brass sekcijom Haustora, izvoditi Rundekove pjesme. U drugom dijelu programa, Trio će se priključiti Cul-de-Sac orkestru za ubrzanu evoluciju.

Provedite bogatu i raznovrsnu nedjeljnu večer na underground kabaretskom glazbenom događaju i kupnjom ulaznice od 50 kuna podržite oporavak teško oboljelog zagrebačkog underground gitarista Dragana Pajića – Paje.

Koncert će se održati u nedjelju, 15. prosinca u Klubu Močvara, s početkom u 21 sat.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 04.12.2013