Besani smo u ovoj hladnoj zemlji | kulturpunkt

Vijesti Književnost

<

Besani smo u ovoj hladnoj zemlji

Osmi međunarodni festival suvremene poezije Brutal bit će održan od 17. do 19. svibnja u kinu Grič i klubu Sublink.

Na osmom izdanju festivala suvremene poezije Brutal, koji će od 17. do 19. svibnja biti održan u Kinu Grič i klubu Sublink, predstavit će se pet mladih i priznatih autora. To su redom Golgona Anghel iz Portugala, Maria Barnas iz Nizozemske, Maarten Inghels iz Belgije, Árpád Kóllar iz Mađarske te  Marko Pogačar.

Festival Brutal bit će službeno otvoren nastupom petero autora 17. svibnja u 20 sati u Kinu Grič. Autori će čitati na vlastitim jezicima, a prijevode će čitati Ana Maras i Dušan Bućan. Idućeg dana u 19 sati pjesnici će nastupiti u klubu Sublink. Publika će tom prilikom moći pobliže upoznati pjesnike, a prijevode njihovih pjesama  čitat će Lucija Barišić i Duško Modrinić.

U sklopu festivala, organizator događanja udruga Brutal, objavila je knjigu Besani smo u ovoj hladnoj zemlji (We Are Sleepless in This Cold Country), u kojoj se nalazi poezija svih sudionika u originalu te prijevodi na hrvatski i engleski jezik. Također, 17. svibnja u 11 sati u klubu Sublink, bit će predstavljena knjiga Marie Barnas Tamo gdje treba biti tiho. Nizozemsku autoricu predstavit će prevoditeljica Romana Perečinec i urednik knjige Silvestar Vrljić.

Izvor: Brutal / Na fotografiji: Golgona Anghel

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 10.05.2013