Beskućništvo nije sudbina | kulturpunkt

Najave Izložba fotografija

<

Beskućništvo nije sudbina

Izložba Prihvaćena pulske fotografkinje Snježane Bratanović baca svjetlo na problematiku žena beskućnica koje su žive na rubu egzistencije.

11.05.2018 - 24.05.2018 , Pula - Dnevni boravak DC-a Rojc

U petak, 11. svibnja u Dnevnom boravku Rojca otvara se fotografska izložba Snježane Bratanović pod nazivom Prihvaćena

"Koncept Prihvaćena nastao je u siječnju 2018. godine u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Pula. Beskućništvo nije sudbina koja se veže samo uz muškarce. Istraživanja o ženama beskućnicama je jako malo, u Hrvatskoj i ne postoje. O njima se malo govori i malo se zna. Često takve žene ne znaju gdje mogu dobiti pomoć, a za to vrijeme spavaju na ulici ili žive na rubu egzistencije. Jedini osigurani smještaji za žene beskućnice u Hrvatskoj nalazi se tek u nekoliko gradova, među kojima je i Pula, grad u kojemu sam rođena, gdje živim i radim. Ovo je priča o Ani N. – našoj sugrađanki, kojoj je pružena ruka podrške u času kada joj je to najviše trebalo. Kroz medij fotografije željela sam dati poseban osvrt na problematiku žena beskućnica koje su stavljene u kutak društva", kaže autorica Bratanović..

Pulska fotografkinja, Snježana Bratanović intenzivnije se bavi fotografijom unatrag sedam godina, iako interes za tu umjetnost kreće puno ranije na klasičnim temeljima foto radionica i edukativnim programima. U svojem radu bavi se konceptualnim projektima i dokumentarnim pričama gdje pokušava dati vlastitu interpretaciju svijeta i današnjice. Izlagala je na mnogobrojnim skupnim izložbama diljem Hrvatske i inozemstva, te samostalno u Zagrebu, Ljubljani i Puli.

Izložba ostaje otvorena do 24. svibnja 2018.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 11.05.2018