Besplatni kratki filmovi | kulturpunkt

Najave Festival

<

Besplatni kratki filmovi

Četvrtim Maratonom kratkometražnih filmova povodom najkraćeg dana u godini slavi se kratka filmska forma.

15.12.2016 - 21.12.2016

FOTO: Dean Shareski

  • A
  • +
  • -

I ove godine Hrvatski audiovizualni centar povodom nadolazećih blagdana poklanja brdo filmova koji se u sklopu Maratona besplatno prikazuju u kinodvoranama diljem Hrvatske. Ovom se manifestacijom povodom najkraćeg dana u godini slavi kratka filmska forma, Maraton traje od 18. do 21. prosinca, a odvija se u 17 kina u 13 gradova. 

Ukupno će na četvrtom Maratonu kratkometražnih filmova biti prikazano više od 20 naslova podijeljenih u četiri programa: 'Hrvatski maratonci I i II' donose recentno nagrađivane domaće 'kratkiše', 'Europski mali maratonci' donose europske animirane naslove namijenjene najmlađim gledateljima, dok su 'Splitski maratonci' rezervirani za splitsku publiku.

Gradovi i kina koja sudjeluju u četvrtom Maratonu kratkometražnih filmova su Rijeka (Art kino Croatia), Velika Gorica (Pučko otvoreno učilište Velika Gorica), Split (Kinoteka Zlatna vrata, Kino Karaman), Kutina (Pučko otvoreno učilište Kutina), Sisak (Dom kulture Kristalna kocka vedrine), Zagreb (Kino Europa, Kino Metropolis MSU, SC Zagreb - MM centar), Samobor (Pučko otvoreno učilište Samobor), Čakovec (Centar za kulturu Čakovec), Osijek (Kinematografi Osijek), Pakrac (Kulturno prosvjetno društvo 'Sloga'), Zabok (Pučko otvoreno učilište Zabok), Sveti Ivan Zelina (Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina), Koprivnica (Pučko otvoreno učilište Koprivnica) i Daruvar (Pučko otvoreno učilište Daruvar).

Poseban program na otvorenom u Zagrebu će se održati u četvrtak, 15. prosinca kao uvod u maratonski vikend. Atraktivni domaći naslovi prikazivat će se na otvorenom u sklopu Adventa na zagrebačkom Europskom trgu, a program filmova objavit će se naknadno.

Raspored projekcija i ostalih događanja u 17 kina, te više detalja o filmovima, možete pronaći na njihovim službenim ili Facebook stranicama.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 13.12.2016