Beyond Matter | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Beyond Matter

Otvoren je poziv na dvomjesečne rezidencije u Karlsruheu, Tallinu i Tirani za europske umjetnike i teoretičare.

ROK: 30.04.2021
  • A
  • +
  • -

Tallinn Art Hall, Tirana Art Lab - Centar za suvremenu umjetnost i Hertz-Lab ZKM-a | Centar za umjetnost i medije zajednički poziva europske umjetnike / teoretičare da se prijave za jednu od tri produkcijske rezidencije koja se održava u Karlsruheu, Tallinnu i Tirani. Rezidencije su osmišljene u okviru dugoročnog projekta Beyond Matter, a ugostit će ih tri partnerske institucije. Studenti bi u navedenim gradovima trebali razviti umjetničku produkciju ili teorijski koncept koji kao polazište uzima ključna pitanja projekta Beyond Matter.

Rezidencija umjetnicima i teoretičarima koji rade na polju suvremene umjetnosti iz EU-a i pridruženih zemalja omogućava priliku boravka i rada u Karlsruheu, Tallinnu ili Tirani u razdoblju od dva mjeseca. Prijedlozi projekata razvijeni u dijalogu s lokalnim stvarnostima svake lokacije imat će prednost. Sudionici će imati pristup institucionalnoj infrastrukturi i svaki boravak rezultirat će prezentacijom. Svaka rezidencija u potpunosti je financirana i uključuje putovanje, smještaj, naknadu i troškove produkcije.

Prihvaćat će se samo prijave na engleskom jeziku koje se moraju poslati e-poštom u PDF formatu s opisom u predmetu maila „Beyond Matter Residency“ do 30. travnja

Detalje tematskog fokusa i same prijave potražite na linku

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 15.02.2021