Bez nužnog (sretnog) završetka | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Bez nužnog (sretnog) završetka

Prostor Pustijerne umjetničkom će akcijom nakratko postati javni prostor, a potom se vratiti u zaborav.

18.05.2017 - 31.05.2017 , Dubrovnik - Pustijerna
  • A
  • +
  • -

Od 18. do 31. svibnja u prostoru Pustijerne, svakog dana od 17 do 21 sat, možete posjetiti "bez naziva" Pustijerna, skupnu umjetničku intervenciju u prostoru Pustijerne u Karmenu.

"Skupna intervencija u prostoru Pustijerne "bez naziva" Pustijerna naše je svojevrsno umjetničko istraživanje kako prostora Pustijerne tako i našeg bivanja, boravka i djelovanja u njemu. Događanja na Pustijerni zamišljena su kao proces, ispitivanje, dugotrajno događanje, razvoj situacije bez nužnog (sretnog) završetka", umjetnički je statement kolektiva koji čine Anamarija Bezek, Ivana Dražić Selmani, Katerina Duda, Ivana Pegan Baće, Luko Piplica, Ana Požar Piplica, Slaven Tolj, Ivona Vlašić, Petra Golušić, Petra Milički i PLACA kolektiv za istraživanja o prostoru. 

Osim intervencija i umjetničkih radova, u Pustijerni će organizirati nekoliko događanja - stručno vodstvo kroz povijest i prošlost Pustijerne, predstavljanje planova i programa Zavoda za obnovu Dubrovika za Pustijernu, druženje sa susjedstvom i limenom glazbom, razgovore s autorima, susjedima, bivšim stanarina ... Prostor će biti otvoren i za nove ideje i prijedloge novih umjetničkih i drugih radova u Pustijerni. Prostor Pustijerne će nakratko postati javni prostor, a potom se vratiti (u zaborav). 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 22.05.2017