Bez previše razmišljanja | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Bez previše razmišljanja

KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 018 organizira izložbu zagrebačkog street art umjetnika i grafitera Mane Meia.

14.11.2018 - 21.11.2018 , Karlovac - Galerija Zilik
  • A
  • +
  • -

KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 018. organizira izložbu zagrebačkog street art umjetnika i grafitera Mane Meia. U galeriji ZILIK predstavlja nove radove nastale tijekom posljednjih godina koji uključuju i poznatu seriju radova Pik-traka, kao i grafite na istaknutim lokacijama mnogih hrvatskih i europskih gradova. Izložba se otvara 14. studenog u 18 sati. Umjetnik se već predstavio u okviru skupne izložbe Street Art Karneval 2016. godine u Dugoj Resi dok mu je ovo prva samostalna izložba u Karlovcu. 

Sam autor o konceptu izložbe kaže: "Ponekad je situacijama potrebno pristupiti bez previše razmišljanja i bez opterećenja o mogućim posljedicama pojedinih postupaka. U stvari, biti spreman na sve moguće scenarije koji se mogu dogoditi, prihvaćajući mogući neuspjeh, ali potajno znajući (nadajući se) da će ipak na kraju biti sve u redu. Koncept izložbe je baš takav, kud puklo da puklo. Radovi su nastali u raznim periodima stvaranja, a međusobno povezani načinom izvedbe, obraćaju se gledatelju kroz slova, riječi i rečenice, te naravno sveprisutne boje. Svaki za sebe pričajući svoju priču, ostavljaju promatraču slobodu tumačenja."

Mane Mei pripada novoj generaciji suvremenih street art umjetnika koji se osim grafitima i raznim uličnim intervencijama bave i drugim vidovima vizualnih umjetnosti. Premda je na grafiti sceni aktivan još od kasnih devedesetih, kao Mane Mei počinje objavljivati radove tek krajem 2013. godine. Tada su se njegova istraživanja i iskustva rada na ulici uobličila u sada već i široj publici prepoznatljiv rad koji se može pronaći na raznim lokacijama diljem Hrvatske.  

Kao i mnogi drugi istaknuti predstavnici novije grafiti supkulture Mane Mei svoj rad više ne ograničava samo na ulične prostore već u nekoliko navrata okupira i one galerijske. Izlagao je tako na nekoliko skupnih izložbi i sudjelovao na brojnim street art festivalima. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 15.11.2018