Bez prijedloga konkretnog rješenja | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Bez prijedloga konkretnog rješenja

Kolaži Siniše Ilića podsjećaju na mapu koju (pre)poznajemo, napravljenu od praznina, neusklađenosti, mjesta koja se između sebe ne susreću.

08.11.2016 - 26.11.2016 , Zagreb - Galerija VN
  • A
  • +
  • -

Otvorenje izložbe Siniše Ilića Bez prijedloga konkretnog rješenja – kolaž najavljeno je za utorak, 8. studenog, u 19 sati u Galeriji VN.

"Vidimo raskomadane forme, tragove i putanje koje pokušavamo prepoznati i spojiti u konkretnu sliku geografsko-političke mape svijeta kakvu poznajemo i kroz koju smo učili o povijesti i društvu. Kolaži nas, međutim, tek podsjećaju na mapu koju (pre)poznajemo, napravljeni od praznina, neusklađenosti, mjesta koja se između sebe ne susreću, kontura fiktivnih granica. Reproducirane mape u svojoj arbitrarnosti promišljaju apstraktnost i nestabilnost vizualnog bilježenja geografije uslijed političkih i društvenih promjena i njihovih posljedica", zapisao je autor u predgovoru izložbi.

Siniša Ilić (Beograd, 1977.) je likovni umjetnik koji svoju praksu realizira kroz projekte u polju izvedbenih umjetnosti. U formi crteža, slike, prostornih instalacija i videa bavi se društvenim fenomenima i mehanizmima, istražujući oblike rada, tenzija u društvu, nasilja i nestabilnih situacija. Surađuje sa različitim autorima na nizu projekata. Među osnivačima je TkH (Teorija koja hoda) umjetničko teorijske platforme iz Beograda. Dobitnik je nagrade Mangelos. Izlagao u Georges Pompidou Centru i Kadist Fondaciji u Parizu; Tate Modernu, galerijama Calvert 22 i Fordham u Londonu; Residency Unlimitedu u New Yorku; na 3. Uralskom bijenalu u Yekaterinburgu; Lofoten Festivalu u Norveškoj; WUK i Open Space galerijama u Beču; Kulturnom Centru Beograda, Muzeju savremene umetnosti u Beogradu; Galeriji Nova u Zagrebu; na Memorijalu Nadežde Petrović u Čačku, u galeriji DEPO u Istanbulu; SUSHI galeriji u San Diegu; Mestnom Muzeju, I Metelkovoj u Ljubljana; Arsenal Galeriji u Białystoku; Tennis Palace muzeju u Helsinkiju. Boravio je na umjetničkim razidencijama Kulturvermittlung Steiremark u Grazu; Akademie der Kunste der Welt u Kölnu; Tate Modern u Londonu; Kamov u Rijeci; KulturKontakt u Beču; ISCP u New Yorku, Akademie Schloss Solitude u Stuttgartu.

Izložba je otvorena do 26. studenog.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 08.11.2016