Bezizlazna situacija? | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Bezizlazna situacija?

Održava se tematska rasprava posvećena sagledavanju mogućnosti za stabilizaciju i razvoj neprofitnih medija u Hrvatskoj.

04.07.2016 , Zagreb - Kuća ljudskih prava

Tematska rasprava posvećena sagledavanju mogućnosti za stabilizaciju i razvoj neprofitnih medija u Hrvatskoj održat će se u ponedjeljak, 4. srpnja, od 11 do 13 sati u Kući ljudskih prava.

Uvodno će se sudionicima rasprave obratiti Vesna Teršelič, Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću, Jelena Berković, GONG i Saša Leković, Hrvatsko novinarsko društvo. Na tematskoj raspravi će govoriti Sandra Bartolović, Forum.tm, Davorka Blažević, Tris portal - Šibenik, Jasen Mesić, HDZ, Peđa Grbin i Milan Živković (SDP), Milorad Pupovac (SDSS) i Goran Beus Richembergh (HNS). Raspravu će moderirati Eugen Jakovčić iz Documente - Centra za suočavanje s prošlošću. 

"Mišljenja smo da je ovaj trenutak, koji prethodi izvanrednim parlamentarnim izborima, ono vrijeme kada predstavnici neprofitnih nakladnika i političkih stranaka zajednički trebaju sagledati potrebe neprofitnih medija. Ukidanje Povjerenstva za neprofitne medije pri Ministarstvu kulture RH kao i institucionalna blokada Vijeća za elektroničke medije i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, kao važnih mehanizama kroz koje su se neprofitni mediji u RH financirali u mandatima prošlih vlada, neki su od događaja zbog kojih se neprofitni mediji u RH nalaze u teškoj i bezizlaznoj situaciji", najava je rasprave.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 01.07.2016