Biber03 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Biber03

Pozivaju se autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku da pošalju svoje radove na natječaj za kratku priču.

ROK: 10.06.2019

Traje treći natječaj za kratku priču Biber. Prva dva natječaja Biber bila su na temu pomirenja, a ovaj put je tema proširena. Pored priča koje tematiziraju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, dolaze u obzir i priče koje mogu doprinijeti boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, suosećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u "neprijateljskim" cipelama, priče koje pomjeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvjesniju, sigurniju i slobodniju budućnost za sve.

Pozivaju se autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku da pošalju svoje priče. Poziv se odnosi na afirmirane autorice i autore, kao i na one koji nisu do sada objavljivani.

Najmanje dvadeset izabranih radova bit će objavljeno u višejezičnom zborniku.

Natječaj je otvoren do 10. lipnja 2019.

Žiri čine Lejla Kalamujić, Rumena Bužarovska i Shkelzen Maliqi.

Žiri će izabrati i tri priče koje će osvojiti nagrade. Odluka žirija bit će objavljena do kraja oktobra 2019. godine.

Ovim natječajem želi se doprinijeti kulturi prijevoda i objavljivanja autora/ki iz najbližeg susjedstva i podržati angažovane autore/ke da nastave da utiču na društvenu promjenu.

Natječaj organizira Biber tim u saradnji sa Centrom za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.

Više informacija o uslovima natječaja i nagradama možete naći na Biberovoj stranici

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 23.04.2019