Bicikl kao sredstvo djelovanja | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Bicikl kao sredstvo djelovanja

Skup Posvećenje biciklističkog proljeća održava se u Zagrebu, u organizaciji Zelene akcije.

15.06.2013 - 16.06.2013 , Zagreb - Zelena akcija

Zelena akcija poziva zainteresirane na treće po redu Posvećenje biciklističkog proljeća, skup o biciklima i biciklizmu kojeg organizira Biciklopopravljaona – besplatni, komunalni, uradi-sam biciklistički servis koji djeluje pod okriljem udruge Zelena akcija.

Skup je zamišljen kao kombinacija stručnog skupa s najavljenim izlaganjima, uz razmjenu iskustava i razmišljanja sa zainteresiranom publikom. Cilj skupa je nastavak rasprave o nekim značajnim problemima biciklizma i načinima njihova rješavanja, a opća svrha promocija biciklizma kao načina transporta te unapređenje biciklističke kulture i prometne infrastrukture. 

Ovogodišnje Posvećenje biciklističkog proljeća bit će treće po redu. Skup je već održavan 2010. i 2011. godine i ostao je prilično zapažen, kako u biciklističkoj tako i u široj kulturnoj javnosti. Skup nije održan 2012. godine, no ove godine ponovno je pokrenut, s nadom organizatora da bi skup mogao postati stalni forum o biciklizmu i srodnim temama. Cilj je organizatora da se o temama vezanim uz bicikle i biciklizam raspravlja iz perspektive što šireg raspona disciplina i struka.

Skup će se održati 15. i 16. lipnja, u prostorijama Zelene akcije u Zagrebu, Frankopanska 1, u dvorištu.

Detaljniji prikaz programa možete pogledati ovdje.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 13.06.2013